miércoles, 4 de marzo de 2009

Rutas de Santa Teresa de Avíla

-
Tijdens de fiets- en wandelbeurs 2009 (
FWB) was Spanje gastland. Door en rond de stand van het Spaans Toeristenbureau een waarlijk Plaza Mayor. Een plein met terras, optredens met flamenco en rondom bedrijven en instellingen die ‘het’ met Spanje hebben. Zo ook ‘de schapenrouten’.
-
Door de Consejería de Turismo werd een representatief kado uitgereikt. Onderdeel daarvan het boek ‘
Rutas literarias de España’. Na de beurs pas ingekeken. Lezen komt nog. Verschillende schrijvers over proza en poëzie, plaatsen en plekken. Door Julio M. de la Rosa, de route in Sevilla van Gustavo Adolfo Bécquer; door José Antonio Gabriel y Galán de route in de Extremadura van Gabriel y Galán. Het Madrid van Galdós door Rubén Caba.
-
Over literatuur (en geloof) en plaatsen in Castilla y León een artikel van José Jiménez Lozano over de in 1515 in
Avíla geboren Teresa de Cepeda y Ahumada ofwel Santa Teresa de Jesús of Santa Teresa de Avíla. Op blz. 307 een mooi kaartje met plaatsen & plekken in het leven van de Heilige Teresa. Verder in dat artikel de beschrijving van 3 routes die Teresa heeft afgelegd rond Avíla.
-
Toen dacht ik even aan de Dame, die, na zondagse kerkgang, tijdens de FWB vroeg naar ‘n route die Santa Teresa bij het stichten van haar kloosters had afgelegd. Neen, niet van ‘n route. Nu in ieder geval
’n kaartje en enige beschrijving. Het begin van een ruta.
-
Tenminste als U, Dame, daar een boek over schrijft..!
-
4-3-2009 10:33:26

1 comentario:

Anónimo dijo...

u weet toch wel dat Teresia daar zelf ook al een boek over schreef? 'Kloosterstichtingen', vertaald naar het nederlands door Carlos Noyen en uitgegeven door Carmelitana te Gent, 1980. Maar... daar staan geen waypoints in nee.

groet, N.