domingo, 30 de noviembre de 2008

247 Torrecilla del Ducado: afpalen

-
De zevende en laatste etapa in de provincie Soria eindigt in
Torrecilla del Ducado. Dat ligt, om misverstanden te voorkomen, net in de provincie Guadalajara in Castilla La Mancha. Het dorp wordt al gerekend tot de verlaten dorpen, los pueblos despoblados of pueblos abandonados. De naam van het dorp is mooi. Vernoemd naar, wat nu de ruïnes zijn van, de twee of drie graantorens, achteraan in het dorp. Die waren van de Hertog.
-
Op 12 december 2007 keurt
het Ministerie van Milieu en Landelijke Ontwikkeling de markering goed van de veeweg, La Cañada Real Soriana Oriental, bij haar doortocht over het gemeentelijke gebied van Torrecilla del Ducado. Niet vermoeid te worden door juridische zaken is één, maar dat besluit en haar overwegingen zijn mooi.
-
Op het materiële en logistieke vlak wordt in de 5de overweging besloten dat het werk zal geschieden door het plaatsen van 26 grenspalen waarvan 8 van de 1ste orde en 18 van de 2de orde, welke kunnen worden geïdentificeerd door de UTM-coördinaten; gemaakt van gewapend beton, volgens het officiële model. In dezelfde overweging wordt aangegeven dat de even genummerde palen de rechterkant markeren, de oneven genummerde de linkerkant van de
CRSOr.
-
De aap komt uit de mouw in het besluit zelf en wel in de 2de beslissing. Het is om die veeroute, door de markering, in oude toestand terug te brengen en de geconstateerde overtredingen teniet te doen. Het kan niet anders zijn dan dat is vastgesteld dat, mogelijk door boeren, de lengte en breedte van de schapenrouten op onrechtmatige wijze zijn bekort en verkleind. Door de nieuwe markeringen kan er geen misverstand meer zijn over mijn & dijn.
-
Verwijzing 1: Torrecilla del Ducado
-
30-11-2008 12:39:01

No hay comentarios: